Інформація
Ваш кошик порожній

Підписка

Подпишитесь для получения новостей о предстоящих фестивалях.
 

Солодке вино

Неперевершені українські десертні вина

Солодкі українські вина: корисні напої для душі

«Вино заборонено, але є чотири« але »:
дивлячись хто, з ким, коли і в міру ль п'є вино »...

Омар Хайям.

Чи знаєте ви, що улюблений напій всесвітньо відомого перського поета не тільки радує смак, але і несе багато користі нашому організму? Звичайно, самим «еталонним» лікарі вважають сухе вино. Однак його терпкий смак до душі не всім, та й не з кожним блюдом такий напій поєднується. Вам більше до душі п'янкий присмак кріплених марок? Хороша новина: солодке вино, біле або червоне, теж несе нашому організму чималу користь. Звичайно ж, за умови, що вона виготовлена ​​з якісного винограду без допомоги таблиці Менделєєва.

Показувати: Список / Сітка
Відображати:
Сортування

Вино Cotnar LEGEND Десертне

Вино Легенда Закарпаття - десертне червоне, виготовлене з винограду сорту Ізабелла Нуво. Легкий чистий з суничними тонами аромат і м'який …
68 грн.

Вино Котнар ТРОЯНДА Солодке

TROJANDA COTNAR (витримане біле десертне вино 6 років). На більшості площі власних виноградників дозрівають винні сорти винограду, зокрема солодкий …
120 грн.
2

Настій плодів Сливи і Аличі на виноградному вині Monte Cote DOLCE біле

Напій на основі виноградного вина солодкий білий "Кенді Умешу".
57 грн.

Настій плодів Сливи на виноградному вині Monte Cote DOLCE рожеве

Напій на основі виноградного вина солодкий рожевий "Кенді Умешу".
57 грн.

Настій плодів Чорносливу і Терену на виноградному вині Monte Cote DOLCE червоне

Напій на основі виноградного вина солодкий червоний "Кенді Умешу".
65 грн.
2

Що говорить медицина?

• Вино, в тому числі солодке, відмінно зміцнює нервову систему.
• Це - найкращий друг судин, так як служить профілактикою атеросклерозу, тромбофлебіту та інших подібних хвороб.
• Солодке червоне показано страждають анемією, а також при підвищеному холестерин.
• Якщо ви до цих пір сумніваєтеся в корисних властивостях десертного вина, згадайте, що саме солодкий кагор був визнаний церковним напоєм. І не дарма: ще за старих часів ченці вважали його чудодійним.
• Сучасні медики впевнені: час від часу випиваючи келишок натурального вина, ви захищаєте свій організм від хвороби Альцгеймера.
• І нарешті, вино вбиває мікроби. Ще грецькі моряки, багато днів пливли в Егейському морі, пили не просто воду, а розбавлене вино (ви про це, напевно, пам'ятаєте, коли в школі читали «Одіссею»). Сучасні стоматологи навіть радять полоскати рот цим напоєм при гінгівітах і стоматитах.
• Застудилися? Набридло сидіти в ліжку з кухлем гарячого чаю з лимоном? Замініть її на келих гарячого вина - терапевтичний ефект буде таким же.

Чим хороша «Вінія» від «Котнар»?

Хороші десертні вина в нашій країні - не розкіш, а дуже популярні і не дуже дорогі напої. Більше половини вин, які потрапляють на столи українців, роблять усередині країни. Однією з найпопулярніших українських марок на думку експертів, а також споживачів, вважається «Котнар». Це - не просто лейбл. «Котнар» - це сучасне виробництво на Закарпатті, яке об'єднує в собі все: від вирощування винограду до виробництва вина, розливання його в пляшки і зберігання в глибоких льохах. Не вірите? Будь-яка людина може відвідати дегустаційний зал цього підприємства, все побачити, а в кінці підняти келишок «живої крові лози» на схилах Карпатських гір.

З чим подають такі вина?

Всі вина можна розділити на аперитиви (подаються до їжі, для посилення апетиту) і діжестіви (напої, гідно завершують трапезу). Десертне вино - класичний дижестив. Воно сприяє травленню, прекрасно поєднується з солодкими стравами, фруктами або морозивом, а також кави. Хоча звичайно, є люди, які не проти налити келишок такого напою і до основних страв - м'яса, сиру, салатів. Це вже справа смаку, а про смаки, як то кажуть, не сперечаються, бо всі вони різні і кожен по-своєму правильний.

Гарне кріплене вино часто використовують і в кулінарії. Як приклад можна згадати популярний рецепт винного желе, англійської соусу Камберленд або груш у винному сиропі. Багато кулінари використовують солодкі вина для просочення тортів і пирогів, гасіння м'яса, приготування паштетів, конфітюрів ... А глінтвейн, ваш кращий зігріваючий один в період осінніх застуд!

Загалом, пляшечку цього закарпатського напою обов'язково потрібно тримати в холодильнику. Випийте її так, як радив Омар Хайям - і тоді кожна крапелька цього благородного напою віддасть вам всю свою користь ... і незрівнянний смак, звичайно ж!